Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2012 02:14 - Anonymous - We don't forgive. We don't forget.
Автор: kubratovsnop Категория: Политика   
Прочетен: 1257 Коментари: 1 Гласове:
0



Кои са Анонимните? Anonymous или Анонимните са организация, която навлиза във виртуалното пространство през 2003 година. Те представляват концепцията на много онлайн потребителски общности, съществувайки като единен архаичен, дигитален глобален мозък. Демонстрират активно гражданско неподчинение, разпространявано чрез интернет.  
Борят се срещу глобализацията, несправедливите закони, нарушаването на правата и свободите на хората, както и срещу корупцията. Първоначалната им концепцията се разширява през 2008 година, когато името на Анонимните се свързва с организирано международно хакерство, предприемане на протести и други действия, най-често срещу кампании против анти-дигиталното пиратство, организирани от търговските асоциации от кино- и звукозаписната индустрия.
Въпреки че Анонимните не принадлежат строго към конкретна онлайн общност, много сайтове се асоциират с тяхното име - това включва отличителните 4chan, Encyclopedia Dramatica и редица форуми. Постепенно „отборът“ на Анонимните се увеличава с годините. Според CNN органзацията е един от трите най-големи наследници на WikiLeaks. В интернет пространството, отличителните им символи са маската от филма “V for Vendeta” или костюмиран човек без глава и индентичност, застанал пред глобус. Видите ли един от тези символи, свободно може да разпознаете някоя тяхна кауза и принципи.
image
През годините, към Анонимните се присъединяват много от бай-доказалите се хакери на световно ниво, и поддръжниците им хактивисти, се увеличават с всеки изминал ден. И все пак Анонимните НЕ са хакеска група. Anonymous е идея за един наистина свободен свят, а неговите съмишленици помагат в борбата срещу правителството, системата и Новия Световен Ред. За много от нас Анонимните са нещо ново и не до там познато.
Но акциите и действията, които те предприемат в световен мащаб през годините – от 2007 до сега, надвишават 40. Като започнем със свалянето на интернет страницата на блогъра Хал Търнър, причинявайки му загуба на милиони долари. Той самият е прокламирал и насърчавал в своя блог убийството на трима американски съдии. След акцията на Анонимните, той се опитва да осъди няколко сайта за нарушаване на авторските права, но без успех. И от тук започва историята на Anonymous.
През годините те се записват в хронологията чрез подкрепата и участието си в протестите срещу Иранското правителство, срещу интернет цензурата в Австралия, срещу опитите на различни музикални и видеокомпании да ограничат свободата на информация по света. В тяхната биография отиват и свалянето на сайта на правителството на Зимбабве заради наложената интернет цензура; подкрепата им в акции в различни страни – Сирия, Малаазия, Индия, Нигерия, Румъния и за различни сайтове – Facebook, Megaupload, на правитеслтва и различни лични такива. Последните действия на Anonymous са свързани с протестите срещу PIPA, SOPA и разбира се, така обсъжданата ACTA.










Анонимните" свалиха "враг" - ЦРУ
Хакери, свързани с групата на „Анонимните”, поеха отговорността за атаката срещу сайта на ЦРУ, който бе хакнат в петък около 15.30 часа.

За да се подиграят още повече с работата институцията, те обявиха постижението си в Twitter с кодовото съобщение "CIA Tango down" (бел. ред. - израз от жаргона на американските специални части, обозначаващ свален враг).

Говорител на ЦРУ заяви за вестник „Вашингтон Поуст”, че все още се работи по откриването на виновните за замразяването на страницата, която вече работи.

Сред основните мишени на колектива по хакване през последните седмици са няколко сайта на правителството, включително тези на Департамента по правосъдие и на Белия дом. Те бяха обявени като акция срещу споразумението ACTA и свалянето на сайта MegaUpload, обвинен в масирано пиратство.

Възможно е атаката срещу ЦРУ да идва неслучайно ден преди масовите протести, които се планират в Европа.

Набрали скорост, хакерите свалиха и сайтовете на две регионални организации на партията „Единна Русия”.





Anonymous обяви "Блицкриг" на неонацистите
Хакерската група Anonymous започна Операция Блицкриг в интернет, пише газета.ру.

Акцията е насочена срещу германските неонацисти и е наречена по името на водената от нацистка Германия светкавична война Blitzkrieg. Anonymous извадиха от строя около 15 сайта на десни екстремисти. Групата задвижи и изобличителен блог на немски, наречен nazi-leaks.net. В блога се публикуват имената и лични данни (най-често електронните пощи) на хора, заподозрени като участници или симпатизанти на неонацистки групировки. Сред пострадалите има клиенти на магазини, продаващи екстремистка литература и нацистки символи, както и членове на крайнодесни организации. Не се съобщава откъде хакерите са взели адресите. Много от публикуваните адреси са в германската интернет зона .de.

В изданието Епок Таймс се цитира изявлението на хакерите. В него се казва: "Не можем да примирим с каквото и да е обединение, основано на дискриминация по пол, раса и религия, както и с хора, които членуват в такива групи".





Anonymous хакнаха словенски политици

Словенският клон на международната хакерска група Anonymous извърши масова атака срещу сайтове в страната, предаде сръбското радио Б92.
Интернетстраниците на няколко големи партии, общини, най-голямата търговска банка и Съюза на потребителите спряха работа за няколко часа. Вместо информацията от институциите на сайтовете излизало послание правителството да замрази АСТА до пет дни. В съобщението на хакерите има и заплаха, че ще публикуват личните данни на изпълняващия длъжността премиер Янез Янша и други политици.

Парламентът в Любляна ще разисква Anti-Counterfeiting Trade Agreement (АСТА) на 17 февруари. За същата дата Anonymous насрочи национален протест.





Anonymous хакнаха акаунта във Facebook на колумбийския президент

Хакерите пуснали на личната страница на държавния глава видеото "Фалшива независимост" (False Independence), предаде РИА Новости.

В клипа се твърди, че не може да се празнува деня на независимостта, когато Колумбия има такива остри социални проблеми като насилието и безработицата.

Anonymous бяха нападнали сайтовена на Сената на САЩ, ЦРУ, Дилма Русеф,Sony, Visa, MasterCard.




Хакери проникнали в компютърната система на Ситигруп
Банковата корпорация Ситигруп призна, че пробив на компютърната й система може да е дал достъп на хакери до данните на стотици хиляди притежатели на карти, пише днес вестник "Файненшъл таймс".

Пробивът бил засечен в началото на май при рутинна проверка.

Подробностите били разкрити вчера, след като вестникът поискал от банката информация за инцидента.

Според Ситигруп около 1 процент от клиентите с издадени от нейни филиали карти са били засегнати от пробив в системата за онлайн банкиране, в която се съдържа информация за имената, номерата на сметките и адресите за електронна поща на клиентите, посочва вестникът.

Броят на клиентите в САЩ с карти, издадени от Ситигруп, е около 21 милиона, посочва "Файненшъл таймс".

Информацията за рождените дати, номерата на социалните осигуровки и кодовете за сигурност на картите се съхранява в друга система, която не е била засегната от хакерския пробив.

Ситигруп отказва да съобщи дали е имало оплаквания от клиенти заради подозрителни банкови операции.

Хакери нападнаха американската администрация


Китайски хакери разбиха пощенските кутии на високопоставени членове на американската админстрация в "G-mail" и получиха достъп до тяхната кореспонденция.

image   Снимка © Getty Images

От интернет компанията съобщиха, че наскоро са разкрили кампания за наблюдение на имейлите на стотици потребители.

Само ден, след като Пентагонът обяви първата си официална стратегия за борба с компютърните саботажи и се закани да третира кибер-атаките като военен акт, китайски хакери проникнаха в личните имейли на американската администрация. Действията им, известни като "фишинг", имат за цел наблюдение на съдържанието на профилите.

Засегнати са стотици пощенски кутии, включително на китайски дисиденти и потребители от Южна Корея. В момента компанията работи заедно с американското правителство по установяване на щетите.

Междувременно Агенция Франс прес съобщи, че хакери планират он-лайн атака и срещу Международния валутен фонд в знак на протест срещу строгите ограничения, наложение на Гърция в рамките на спасителния финансов план.

В специално съобщение хакерска група, определяща се като "Анонимните", призовава хората да влизат масово в сайта на МВФ с цел да натоварят работата му и той да блокира. Сред мишените на хакерската група в миналото са били египетското и италианското правителство, Иран и дружествата, които саботираха "Уикилийкс", като "Виза" и "Мастъркард". Кибератаките срещу САЩ започнаха в края на 90-те години.


Хакерската група Anonymous заплаши да разобличи участниците в мексиканския наркокартел Зета, пише британският в. Гардиън.

Престъпната организация са отвлекли член на хакерската група. "Вие направихте голяма грешка, като отвлякохте един от нас гласи посланието пуснато в YouTube". В клипа се иска освобождаването на члена на групата. Anonymous заплаши картела с разбиване на електронните пощи на наркотърговците.

На 16 септември Anonymous хакнаха сайтовете на няколко мексикански министерства, като използваха годишнината от обявяването на независимостта на страната от Испания. Те са известни като яростни поддръжници на създателя на Wikileaks Джулиан Асандж, като в негова подкрепа разбиха сайтовете на няколко системи за електронни разплащания, както и на Sony, Bank of America и НАТО.

По-рано мексиканската наркомафия провеси от мост телата на двама блогъри, критикували действията на търговците на смърт.













Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Защо?
26.09.2012 21:54
Защо се борите за неща,които защитават само "вашите интереси"?А,къде са обикновените хора?Тези, които не са компютърно грамотни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kubratovsnop
Категория: Политика
Прочетен: 50738
Постинги: 11
Коментари: 44
Гласове: 9
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930